Ce este Sport stacking?

Sport stacking a apărut la începutul anilor ’80 în sudul Californiei și a atras atenția la nivel național în 1990, odată cu prezentarea în cadrul emisiunii de televiziune „Tonight Show” cu Johnny Carson. Aceasta a fost prima reprezentare a ideii lui Bob Fox, care era atunci un profesor de școală primară în Colorado.

Rulează videoul
Rulează videoul

Fondatorul Speed Stacks, Bob Fox, a spus: „Când mi-am descoperit această pasiune în 1995, multă lume se scărpina în cap când auzea despre așa ceva. Stacking-ul, un sport?” Singura modalitate de a le explica era să le arăt – sport stacking este într-adevăr ceva ce trebuie să vezi pentru a avea încredere în el! Iubesc provocarea de a trensforma un sceptic întrun om care are încredere, și lista celor cărora le place acest sport crește în fiecare zi.”

Speed Stacks s-a răspândit la nivel național. În 1998, Bob a fost solicitat să prezinte sport stacking în Texas. După o reacție neașteptat de plăcută a luat naștere Speed Stacks Inc ca ă afacere de familie cu scopul de a promova sport stacking și pentru a fi o resursă pentru profesorii de educație fizică și sport. Și sportul a continuat să placă și numărul practicanților să crească. Bob a început să călătorească prin țară și să prezinte sportul omologilor lui profesori de educație fizică și sport și în 2000, după 17 ani de carieră de profesor, a decis să renunțe pentru a-și dedica timpul doar către Sport Stacking. Popularitatea acestui sport continuă să crească exponențial. Mai mult de 36 000 școli din toată lumea au în programa de educație fizică și sport Speed Stacks.

Care sunt beneficiile sport stacking? Copii chiar nu trebuie să fie convinși de beneficiile sport stacking. Ei îl iubesc necondiționat (chiar și cei care spun că sunt prea „cool”)

Pentru profesori și părinți, am menționat întotdeauna coordonarea mână-ochi, viteza de reacție și ambidexteritatea. Știm că putem sprijini aceste afirmații. Un studiu universitar făcut de Dr. Brian Udermann, de la  Universitatea Wisconsin-Lacrosse, confirmă faptul că activitatea de stacking înbunătățește coordonarea mână-ochi și viteza de reacție cu până la 30%.

Sport stacking ajută la dezvoltarea performanțelor în mod egal pentru ambele părți ale corpului. Prin mărirea acestor performanțe elevul se dezvoltă mai mult în partea dreaptă a creierului, parte care găzduiește conștientizarea, concentrarea. creativitatea și ritmul. Stacking-ul pregătește și antrenează creierul pentru sport și alte activități unde utilizarea ambelor mâini este importantă, cum ar fi cântatul la un instrument muzical sau folosirea calculatorului. Secvențierea și structurarea sunt deasemeni elemente ale sport stacking-ului, elemente care pot ajuta abilitățile de citire și matematică.

Privește-l, Crede-l, Predă-l!  O mulțime de profesori actualizați în metodele de predare din întreaga lume descoperă sport stacking cu Speed Stacks. Suntem mândrii că sport stacking a fost adoptat în atât de multe programe de calitate și suntem încântați să vedem entuziasmul pe care profesorii de pretutindeni îl manifestă față de acest sport. Dacă tu ești unul dintre cei inovatori „Vreau să-ți urez bun venit în familia noastră de stacking și să-ți spun că noi la Speed Stacks Inc. suntem dedicați să facem tot ceea ce putem pentru a te ajuta pe tine și elevii tăi”, spune Bob Fox.